Search This Blog

SERVIS NAIKKAN LIKE FANPAGE

Borang Pesanan Anda

Saya ingin
Nama Anda:
No Kad Pengenalan Anda
Produk 1
Bilangan
Produk 2
Bilangan
Alamat Penghantaran
No Tel Bimbit Anda
Email Address:
No akaun Bank (Maklumat diperlukan sekiranya ingin menjadi ahli bagi rebet sekiranya belian melebihi 4 tin sebulan)
Bank dan Cawangan
Pembayaran melalui akaun

Form provided by Freedback.

Anda suka? Hebahkan

Followers

LinkWithin

ShareThis

Monday, November 2, 2009

Beza Ubat Vs Makanan Semulajadi


Aslkm wbt. Apa khabar pembaca blog setia alphalipidpower...Saya baru sahaja kembali dari Taman Tun Dr Ismail dan baru selesai berjumpa kenalan baru di sana bersama Diamond Samhan yang saya cukup hormati


Kali ini saya ingin berkongsi sedikit informasi yg ditulis oleh business partner alphalipid.blogspot.com wan hamidi. Semoga mendapat manfaat bersama..


Ramai yang salah sangka bahawa produk Alpha Lipid Lifeline atau makanan kesihatan yang lain bersifat seperti UBAT! Sebenarnya jauh perbezaannya!!

Saya sebagai Ahli Farmasi professional yang menuntut ilmu selama 4 tahun di universiti dan kemudian bekerja di bidang farmasi komuniti ingin memberikan sedikit pendapat berdasarkan sedikit ilmu yang saya ada berkenaan ubat-ubatan moden.

MAKANAN SEMULAJADI:

1. makanan semulajadi seperti nasi, roti, daging,ikan dll adalah MAKANAN dan TIADA kesan sampingan atau risiko bahaya kepada badan anda.
2. ia bukan sekadar untuk menghilangkan lapar dan dahaga (air) tetapi membantu membina tubuh badan yang sihat secara semulajadi
3. Makanan Semulajadi boleh diperoleh di mana-mana tanpa kebenaran doktor

UBAT-UBATAN:


1. Drug/ubat adalah bahan asing dan sebenarnya ada RISIKO side effects ke atas badan anda.


2. Drug memberikan kesan langsung ke atas sistem badan anda dan ia perlu digunakan atas nasihat secara professional dari doktor/ahli farmasi.


3. Sesetengah ubat yang berdaftar didapati merbahaya malah boleh mengakibatkan kematian kepada pengguna.

Kesimpulan yang NYATA antara UBAT vs Makanan Semulajadi ialah pengambilan UBAT memang ada RISIKOnya! Manakala pengambilan makanan semulajadi tiada langsung ancaman bahaya!

Saya pelik apabila sesetengah doktor yang tidak memahami pemakanan semulajadi menolak produk semulajadi seperti ALPHA LIPID sedangkan kita ketahui bahawa penjagaan kesihatan melalui pemakanan berfungsi (functional food) adalah penting juga untuk menstabilkan kesihatan pesakit.

Mungkin doktor tersebut tidak meluas pengetahuannya tentang pemakanan semulajadi.

Saya kasihan apabila melihat sesetangah orang pesakit yang 'terpaksa' memakan pelbagai jenis ubat untuk 'maintain' kesihatan mereka,dan mereka 'terpaksa' makan ubat-ubatan tersebut seumur hidup mereka!! Not a good strategy to maintain health or wellness!

Dunia sudah berubah, zaman ini kita bukan lagi hanya bergantung kepada ubat semata-mata untuk mengubati penyakit dan manusia bukan lagi makan dan minum untuk sekadar hilang lapar dan dahaga, mereka perlukan makanan berfungsi (functional food) yang boleh membantu merawat penyakit yang ada di dalam badan mereka secara semulajadi dan selamat!

Alpha Lipid Lifeline adalah produk makanan kesihatan semulajadi bebas dari BAHAYA dan ianya BUKAN UBAT! Makanan semulajadi sebenarnya berada dalam kategori WELLNESS PRODUCT- pencegahan dan 'maintenance' kesihatan, manakala UBAT pula berada dalam kategori "SICKNESS product" -yang digunakan oleh orang apabila jatuh sakit. Jauh bezanya tu!

So anda jangan takut nak amalkan minum Alpha Lipid Lifeline ini kerana ia merupakan pemakanan semulajadi yang SELAMAT dan AMAT BERFAEDAH untuk kesihatan kita semua.

Sekian

No comments:

Post a Comment

Pertanyaan boleh juga add di fb Alphalipid Sdii Nak Kurus

SERVIS NAIKKAN LIKE FANPAGE MURAH

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Banner

Kadang-kadang sesuatu yang berharga itu kita sedari setelah ia meninggalkan kita, dan kala itu kita hanya pasrah

FREE MEMBERSHIP BULAN FEBRUARI 2011..ANDA BOLEH MENJADI AHLI DAN MEMULAKAN BISNES BERSAMA KAMI

Anda ingin Kebebasan Masa, Banyak Wang, Gaya Hidup yang Hebat? Anda merasa BOSAN berkerja? Bosan hidup dikawal oleh boss? Tidak puas hati dengan gaji anda? Bukankah hidup anda adalah untuk anda KEJAR IMPIAN anda, bukan bekerja untuk menjayakan IMPIAN boss anda? Kami boleh bantu anda capai IMPIAN anda: Pendapatan Lumayan Jutawan+Percutian Luar Negara+Rumah Idaman+Kereta Idaman+Kebebasan Kewangan+Kebebasan Masa dan Potensi Diri anda ke Tahap Maksimum. PEGEDAR DIPERLUKAN SEKARANG. SESIAPA YANG BERMINAT ATAU INGIN MENDAPATKAN PENERANGAN BOLEH HUBUNGI SAYA DAN ANDA BERPELUANG MENDAPAT DUIT CASH DALAM UNCANG DAN BEG SETIAP ENAM BULAN